2013

(Sjekk artistbeskrivelser og bandlinker lenger ned på siden)

Høstsabbat 2013 - Line-up (liten) 2

FREDAG:
23:15: LAMENTED SOULS
22:00: TUSMØRKE
21:00: DEVIL
20:00: HIGH PRIEST OF SATURN
19:00: SPECTRAL HAZE
18:00: HYMN
Afterparty: Roadburn Festival djs

LØRDAG:
23:15: LONELY KAMEL
22:00: BRUTUS
21:00: TOMBSTONES
20:00: RESONAUT
19:00: THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES
18:00: PURPLE HILL WITCH
17:00: DUNBARROW
Afterparty: Høstsabbat djs with heavy friends

 

LONELY KAMEL
Lonely Kamel gjør sin hyllest til Sabbath og Hendrix, men gjør det på en tilbakelent måte med uanstrengt rockefot. Vokalen til frontmann Thomas Brenna er ektefølt og sjelfull, noe som løfter blues-chilloutsene og de fete riffene. De har holdt på siden 2005 og turnert flittig. Kamelen har vandret over Dunajam og Roadburn og ga ut sin deilige tredje fullengder “Dust Devil” i fjor. Få med deg disse fanebærerne av norsk bluesrock! BLUESPLOITATIONAL SOULFUL HENDRIX HARD ROCK!
Facebook: https://www.facebook.com/lonelykamel
Spotify: http://open.spotify.com/track/7kpE3o9WRCJmUSHQvsD8k3
Myspace: https://myspace.com/lonelykamel/music/songs

TUSMØRKE
Omtåket i retromystikk, og et uttrykk som kan beskrives som progga heavy folkrock fra en sort messe i fremtiden, tvinner Tusmørke verdens kjære og mindre kjente hedenske historier og guder inn i sofistikerte lydlandskap og rytmer som er umulig å motstå. Gi etter for de underjordiskes makt og trolldom! SEREMONIAL PAGANISTIC FOLKROCK GROOVE!
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Tusm%C3%B8rke/100833236668197
Spotify: http://open.spotify.com/track/4Sw00rmh2IFONzHHlOyEOS
Myspace: https://myspace.com/tusmoerke/music/songs

DEVIL
Devil har vakt stor oppsikt i det okkulte rockemiljøet og har i sin korte levetid allerede klart å komme seg ut av Norge og inn i den store verden. De har spilt på Roadburn og vært på turnè med Electric Wizard. Sjarmerende vokal og klassiske riff kjennetegner disse vintagedjevlene. De spiller fredag den 13, og det ryktes om at heksene har satt sin fokus på Devil denne aftenen… sirkelen skal fullbyrdes. BOOZED OUT OCCULT HILLBILLY ROCK!
Facebook: https://www.facebook.com/Devilband/app_2405167945
Myspace: https://myspace.com/devilband

HIGH PRIEST OF SATURN
High Priest er som en obskur drøm hvor man svever rundt saturns måner. Den episke vokalen til Merethe Heggset taler om okkult historie fra Titans sjøer i følge av sløye soloer og seeeeige bluesriff, groovy bass og kontante, drivende trommer med et digg orgel på toppen for å gi det hele en psykedelisk atmosfære. Tungt og forlokkende. Debutalbumet kom ut i mars i år til begeistret mottakelse på Svart Records (Hexvessel, Dark Buddha Rising, Sabbath Assembly, In-Graved). HEAVY SIXTIES ENCHANTED DOOM!
Facebook: https://www.facebook.com/highpriestofsaturn
Spotify: http://open.spotify.com/track/6NgW8QTPMo8iTQlMyynsIq
Bandcamp: http://highpriestofsaturn.bandcamp.com/

SPECTRAL HAZE
Spectral Haze er en samling sjamanistiske ritualer og kosmiske messer i sonisk format. Svevende gitarsoloer svampet i krautete riff gjør hele opplevelsen fargerik og drømmende, samtidig som det tidvis rocker hardt på, tungt og drivende. Eldgamle historier om trollmenn på Merkur og deres mantraer, kosmiske kråkeguder… en lek mellom total angst i eksistensen og euforisk glede over kosmos. Sånn er entiteten Spectral Haze, som et pust i galaksen, et spill av krefter som higer efter en evighet… PSYCHED OUT DOOM ROCK RITUALS!
Facebook: https://www.facebook.com/SpectralHaze
Bandcamp: http://spectralhaze.bandcamp.com/

HYMN
Seriekobling av amper og en tungt hardtslående trommis gjør rettferd til uttrykket “mindre er mer”. Hymn består av Ole Rokseth på tordengitar og Markus Støle på urtrommer. Et lydspor til apokalypsen og en hymne til det uendelige. Liker du Yob, Neurosis, Black Cobra og Dark Castle så sjekk ut HYMN. Et friskt pust i undergrunnscenen. MEDITATIVE GARGANTUAN RIFF METAL!
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Hymn/214614995268230

LAMENTED SOULS
Dette er gutta fra den gamle doom metal-skolen i Norge som kanskje var mer et slags lite skur hvor man digga til Cathedral og Black Sabbath.. De ga ut The Origins of Misery i 2004 som inneholder låter fra tidligere demoer (de starta opp i 1991!) og en singel. Lyden de har preges av vokalens unike stemme som formidler sorg og lengstelse over tunge old-school doom riff som snirkler seg inn i ROCK OUTS og brer seg ut i stemninger som gjør tilværelsen fjern, rar og vakker. Lamented Souls har et unikt særpreg på hva doom er. EPIC DOOM METAL!
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Lamented-Souls/85931916602
Myspace: http://www.myspace.com/lamentedsouls

BRUTUS
Hva skjer når du blander svenske og norske slengbukser med en forkjærlighet for søttitallet? Joda. Du gjetter riktig; en salig blanding av blues på orange-amper og Witchcraftian stemning med en god dose Route 66-cruising. Brutus har definert lyden sin i aller høyeste grad, og man hører at de lever for rock slik rock ville rocke på tidlig søttitallet. Blir vel ikke mer riktig enn det? Godt at det finnes folk som disse karene som holder sjela i live. Brutus er også på Svart Records sammen med Høstsabbat-vennene i High Priest of Saturn. CLASSIC SEVENTIES HARD ROCK!
Facebook: https://www.facebook.com/Brutusband
Spotify: http://open.spotify.com/track/7AlS175k0uIreYQ2Rggca9

TOMBSTONES
Hjælpes! Hvilken beksvart magi disse gutta putter i riffene sine kan en bare finne i sine mørkeste drømmer. Tombstones spiller HØYT. Og da mener jeg “everything louder than everyone else” HØYT, typ du kjenner kjøttet riste løs fra beinet i en sonisk svart suppe. Riff fra Cisneros/Pike-skolen kjennetegner disse gutta. Dèt og en vegg av amper og kabinetter. Disse Hedmarkingene er nådeløse og er for den som setter pris på Sleep, Ufomammut etc. De spilte nylig på Desertfest og headliner en egen festival i London, så du veit de har gjort noe riktig! ULTRASONIC HEAVY BLACK DOPE DOOM!
Facebook: https://www.facebook.com/tombstonesoslo
Spotify: http://open.spotify.com/track/0YtBIFtrAlHzP5u1NnvNRV

RESONAUT
Dra på en reise til den ytterste horisont og bli med i TUNG kosmisk meditasjon; RESONAUT. Kanskje det er noe med den tibetanske filosofien om død som går igjen i deres nyeste utgivelse Sky Burial eller kanskje tankene om øde planeter og tomt kosmos som gjør dette bandet så heavy… eller så kan det bare være fordi Resonaut byr på noen av de tøffeste riffene med fet vokal levert i en 70-talls attitude. De har vært på veien med Church of Misery og knuste nylig i Danmark under Heavy Days in Doomtown. COSMIC SEVENTIES DOOM METAL!
Facebook: https://www.facebook.com/Resonaut
Bandcamp: http://resonaut.bandcamp.com/

THE DEVIL AND THE ALMIGHTY BLUES
Det stinker garantert øl og sigg av denne skjeggete gjengen. Disse lurvete kara spiller bluesrock på sitt mest primitive på hjemmebygde amper og med vokalen i vreng som en eller annen garagepsycho fra California på sekstitallet. The Almighty er pondusens uglamorøse bluesrockere som løfter den skjeggete kjaka si mot Billy Gibbons og Top Dollar, samtidig som de fanger estetikken i delta-bluesen med en deilig dose tyngde. GRITTY LOWDOWN PROTO BLUESROCK!
Facebook: https://www.facebook.com/thedevilandthealmightyblues
Bandcamp: http://thedevilandthealmightyblues.bandcamp.com/

PURPLE HILL WITCH
Heksa er et godstog av groove! Bandet viser at det går helt bra om 70-tallet og 80-tallet lager barn sammen. Fortellinger om alkemi, galskap og svarte hull, røffe riff som blåser inn i trynet ditt som en kosmisk vind mens bass og trommer ligger bak og gjør det hele kult og boogieverdig Black Sabbath på sitt mørkeste tilbakelente. En powertrio slik powertrio skal være! HEAVY PROTO-METAL DOOM WIZARDRY!
Facebook: https://www.facebook.com/PurpleHillWitch
Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=IQN1EDD6SX0

DUNBARROW
Dunbarrow – Igjen må jeg trekke frem Witchcraft som en pekepinn, tro dog ikke at Witchcraft er det eneste de har hørt på. Dunbarrow går rett på sak. Harmoniene kommer akkurat når de skal, og deres minimalistiske tilnærming til proto-doom blir notert ned i svarteboka som VEL UTFØRT. Fyldige småfuzzete gitarer med vokal som hailer en ung Bobby Liebling. De har en utgivelse med tre låter liggende på nett med vintage produksjon. En spennende nykommer som vi ser frem til å høre mer fra! PROTO DOOM METAL!
Facebook: https://www.facebook.com/Dunbarrow
Spotify: Dunbarrow – Try & Fail
Soundcloud: https://soundcloud.com/dunbarrow